Opnieuw zijn de ruiten van de hindoetempel in Den Haag ingegooid Regio15

De ruiten van de hindoetempel in de Schilderswijk in Den Haag zijn vannacht ingegooid. Een week geleden gebeurde dat ook al. "Ontzettend triest", zegt Radjin Ramdhani, medewerker van de tempel.

Burgemeester Pauline Krikke heeft vanochtend direct contact gehad met het bestuur van de tempel. "Ik heb mijn steun overgebracht", zegt ze. "Deze vernielingen moeten stoppen. Ook heb ik uitgebreid overleg gehad met de politie en de opdracht gegeven om zo snel als technisch mogelijk cameratoezicht te plaatsen bij de tempel. Ik hoop dat dit helpt om de rust te doen terugkeren en de openbare orde te herstellen."

Zelfde daders als vorige week

Radjin Ramdhani hoopt dat de daders zo snel mogelijk worden opgespoord. "Ik verwacht dat het dezelfde daders zijn. Ze voelen zich misschien aangesproken na het incident vorige week, waardoor ze het nog een keer hebben gedaan", zegt hij bij Omroep West.

Het is volgens Ramdhani de zoveelste keer dat het gebouw en bezoekers doelwit zijn van vernielingen. Tijdens gebedsdiensten die eerder in de tuin werden gehouden, werden bezoekers beledigd en kregen ze stenen en flessen naar hun hoofd gegooid.

Het Haagse raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie-SGP) vindt dat politie en justitie de zaak moeten behandelen als hatecrime, een doelbewuste actie tegen een religieuze instelling. Hij is van mening dat het niet zomaar om vandalisme gaat.

STER reclame