Zevende landstitel voor basketballers Donar

Samenvatting ZZ Leiden - Donar

De basketballers van Donar zijn voor de derde keer op rij en de zevende keer in totaal kampioen geworden. De ploeg uit Groningen won in de finale van de play-offs ook de vierde wedstrijd tegen ZZ Leiden: 73-66.

Donar was dit seizoen een klasse apart. De ploeg bleek de beste in de reguliere competitie, won de beker en miste maar net de finale van de Europe Cup.

Donar-jonkie Mast: gewoon in de stroom meegaan

Donar leidde in de Leidse Vijf Mei-hal na drie rake driepunters al snel met 9-3. Daarmee was de toon gezet en het verschil liep op tot 26 punten.

Leiden, dat 14 van de 29 vrije worpen miste, kwam terug tot op 6 punten (49-55), maar echt spannend werd het niet meer.

International Arvin Slagter kon zijn geluk niet op na het intensieve seizoen, met liefst 69 wedstrijden. "Het was geweldig. Er werd veel van ons gevraagd, maar dit is een hele mooie beloning. We hebben het hele jaar prachtig basketbal laten zien."

Donar-coach Braal: hebben onszelf beloond met dit kampioenschap