Hello Kitty wordt het thema van de hsl
NOS NieuwsAangepast

Japan introduceert kogeltrein in Hello Kittystijl

Roze deuren, roze knoppen, roze vloeren, roze leuningen, bloemetjes op de vloer en Hello Kitty die je vanaf de wanden toelacht. Dit klinkt als de droomkamer van menig jong meisje en niet bepaald als eersteklascoupé voor forenzen in de spits. Toch zullen veel passagiers in het westen van Japan in deze entourage hun reis van en naar het werk afleggen.

Vanaf 30 juni rijden daar roze hogesnelheidstreinen over het spoor. De Japan Railway Group bouwt twee Shinkansen-kogeltreinen om in Hello Kitty-thema. De gepimpte treinen moeten het regionale vervoer een boost geven en stoppen daarom op alle grote stations op een belangrijke lijn in West-Japan.

Selfie

Aan de buitenkant is de trein versierd met linten en strikjes, geheel in de stijl van het nationale schattigheidssymbool. De Kawaii-coupés, genoemd naar de tekenstijl van de schattige figuurtjes, hebben zelfs een photobooth waar passagiers selfies van zichzelf kunnen maken naast Hello Kitty, vanzelfsprekend in Shinkansen-uniform.

In de Hello Plaza-coupés zijn afwisselend tentoonstellingen van producten uit de regio. Deze worden uitgestald op speciaal daarvoor ontworpen Hello-Kittyfiguren. Passagiers kunnen hier souvenirs en regionale specialiteiten kopen. Als de trein het station binnenrijdt, klinkt de originele Kitty-tune.

Tickets voor deze speciale 'Hello Kitty-intercity' moeten wel vooraf worden geboekt.

  • West Japan Railway Company
    interieur van de trein
  • West Japan Railway Company
    de photobooth in de trein
  • West Japan Railway Company
    binnenkant van de Hello Kittytrein
  • West Japan Railway Company
    binnenkant van de Hello Kittytrein

De status die Hello Kitty in Japan geniet, is te vergelijken met die van Nijntje in Nederland. De Nederlandse Spoorwegen kijken desgevraagd met interesse naar het Japanse idee: "We hebben al eerder thematreinen gehad, zoals de leestrein tijdens de Boekenweek en een trein geheel in de stijl van het Groninger Museum", zegt persvoorlichter Erik Kroeze.

Nijntje-treintje

Dat er ooit een Nijntje-trein komt, lijkt hem niet ondenkbaar: "Nijntje is een nationaal icoon. Bovendien is Utrecht de treinstad, een spin in het web van het treinverkeer en Dick Bruna woonde er. Daar een Nijntje-treintje laten rijden, is best een sympathiek idee. Dus als iemand met het verzoek komt, is de NS zeker in voor zulke dingen."

Het interieur van de thematrein van het Groninger Museum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl