Bryan liep met zijn vrienden naar school in Luik toen hij plotseling schoten hoorde. Hij zocht direct een plek om zich te verbergen, vertelt hij over de schietpartij van vanochtend, waarbij twee politieagenten en een voorbijganger zijn doodgeschoten door een man.

Bryan deed zijn verhaal bij NOS-correspondent Thomas Spekschoor:

Bryan was met zijn vrienden in de school tijdens de gijzeling in Luik

Een jonge vrouw vertelt dat mensen geëvacueerd werden. "Ik zag mensen lopen, sommigen renden. Op dat moment had ik niet precies door wat er aan de hand was. Mensen riepen: 'Wegwezen! Rennen!'" Ook een andere getuige had tijd nodig om te verwerken wat er om hem heen gebeurde. "De politie was gespannen. Vroeg ons om dekking te zoeken."

"De weg was afgezet", vertelt een man die poolshoogte kwam nemen nadat hij schoten had gehoord. "Ze zeiden dat er een schietpartij bezig was. Blijkbaar vlak bij het lyceum. Toen ben ik een blokje omgelopen. Een paar minuten later waren er overal ambulances en politiewagens, speciale eenheden en zelfs de ontmijningsdienst."

'Ik hoorde veel schoten'

Volgens de federaal parket zijn er aanwijzingen dat het om een terroristische aanval gaat. De man viel twee vrouwelijke agenten aan, pakte hun dienstwapens af en schoot ze daarmee dood. Daarna schoot hij ook een voorbijganger in een auto dood.

De dader is een 31-jarige gevangene uit het stadje Rochefort die gisteren met verlof ging.

STER reclame