Harry en Meghan bij Buckingham Palace voor de 70e verjaardag van prins Charles
NOS NieuwsAangepast

Prins Harry's Invictus Games komen naar Nederland

De Invictus Games komen in 2020 naar Nederland. Daarom komt prins Harry, de kersverse hertog van Sussex, eind juli naar Nederland. Dat bevestigen verschillende bronnen aan de NOS. Of zijn vrouw Meghan Markle daarbij ook aanwezig zal zijn, is nog niet zeker.

De Invictus Games zijn een internationaal sportevenement voor militairen die in dienst gewond raakten. Prins Harry is de initiatiefnemer en beschermheer van het sporttoernooi.

De Invictus Games duren een week en gaan plaatsvinden in Den Haag en Rotterdam. De exacte datum van het evenement is nog niet duidelijk.

Op initiatief van oud-landmachtgeneraal Mart de Kruif deed Nederland in februari een bid in Londen om de Spelen in 2020 naar Nederland te halen, naar nu blijkt met succes. Het is dan precies 75 jaar geleden dat ons land werd bevrijd.

Het veteranenevenement wordt sinds 2014 jaarlijks georganiseerd in een andere stad ergens ter wereld. Dit jaar zijn ze eind oktober in Sydney in Australië. Daar zullen 25 Nederlandse sporters deelnemen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl