Stephen Curry (l) en James Harden

Warriors dankzij Curry en missers Houston naar vierde finale op rij

Net als in de drie voorgaande seizoenen gaan Golden State Warriors en Cleveland Cavaliers uitmaken wie zich NBA-kampioen mag gaan noemen.

Nadat de Cavaliers zich zondag hadden ontdaan van de Celtics, waren de Warriors op bezoek in Houston met 101-92 te sterk voor de Rockets. Het bracht daarmee de eindstand in de best-of-7-serie op 4-3.

Curry en missers doen Rockets de das om

De regerend kampioen keek in de eerste helft nog tegen een achterstand van 15 punten aan, maar toen stond sterspeler Stephen Curry op. Hij bracht mede dankzij 11 punten op rij in het derde kwart zijn ploeg weer terug in de wedstrijd.

Ook hielp het de Rockets niet dat er na de rust vreselijk slecht geschoten werd van afstand. Alle 14 pogingen van buiten de driepuntslijn werden gemist in het derde kwart. In totaal werd er in de gehele tweede helft maar één keer raak geschoten in 21 pogingen.

Houston begon het derde kwart nog met een voorsprong van elf punten, maar keek, mede dankzij de zwakke productie, bij het ingaan van het vierde kwart tegen een achterstand van zeven punten aan.

In dat laatste kwart hield Golden State eenvoudig stand. Nadat Curry met een rake driepunter het verschil op 13 had gebracht, deed P.J. Tucker wat terug toen hij een driepunter raak schoot. Tot dat moment hadden de Rockets al 27 driepuntspogingen mis zien gaan.