Een verrassing is het niet, omdat het nieuws al eerder doorsijpelde, maar bij het gespreksonderwerp zelf is het hoge woord er nu ook uit: Stefan de Vrij, sinds 2014 verbonden aan Lazio, vervolgt zijn carrière bij Inter.

De Vrij: ik kan mijzelf recht in de spiegel aankijken

De 26-jarige verdediger heeft voor vijf jaar getekend, gaf hij prijs in Zeist, waar het Nederlands elftal bijeen is ter voorbereiding op oefenduels met Slowakije (donderdag) en Italië (volgende week maandag).

Dat hij er niet eerder over naar buiten is getreden, kon De Vrij eenvoudig verklaren. "Ik wilde mij focussen op mijn eigen club en daar onze doelen mee bereiken." Een nobele gedachte, maar uit de verf is het niet gekomen. "We wilden graag de Champions League halen. Maar uiteindelijk is dat niet gelukt."

'Alles aan gedaan'

Zowel in de voorlaatste als de laatste competitieronde hadden de Romeinen hun ticket veilig kunnen stellen, maar tot twee keer toe ging het mis. Op de slotdag ook nog eens tegen uitgerekend Inter, de komende werkgever van De Vrij én de directe concurrent. Een remise in Rome had volstaan, maar de gasten namen de drie punten mee naar huis en daarmee ook de plaats in de Champions League.

Stefan de Vrij na de nederlaag van zijn club Lazio tegen Inter EPA

"Dat was inderdaad niet makkelijk voor mij. Ik heb geprobeerd om in die wedstrijd zo goed mogelijk te spelen. Iedereen zal er zijn mening over hebben, maar ik kan mijzelf recht in de spiegel aankijken. De mensen die mij kennen en de mensen met wie ik heb gewerkt bij Lazio, weten dat ik er alles aan heb gedaan."

Week rust

Hoe er in Italië is gereageerd op de voor Lazio ongelukkige afloop en zijn rol daarin, weet De Vrij, die de penalty veroorzaakte waaruit Inter de 2-2 maakte, niet. "Ik heb mij daar helemaal voor afgesloten vorige week. Ik was toe aan rust. Ik heb dit seizoen al meer dan vijftig wedstrijden gespeeld. Zo'n weekje was wel even lekker om weer fris bij het Nederlands elftal te komen."

De keuze voor Inter ziet de oud-Feyenoorder als een volgende stap in zijn ontwikkeling als voetballer. "Ik heb bij Lazio heel mooie jaren gehad, waarin we maximaal hebben gepresteerd. Maar ik was aan een nieuwe uitdaging toe."

STER reclame