'Verstappen moet geen waardevolle cadeaubon blijven'

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Lammers: Max moet belofte wel gaan waarmaken
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De dure fout van Max Verstappen in de laatste training voor de Grand Prix van Monaco blijft voor Formule 1-volgers onbegrijpelijk. Ook Jan Lammers, die zelf in het verleden Formule 1-wagens bestuurde, had geen passend antwoord op de vraag hoe de onnodige crash van de Nederlander kon gebeuren.

"Herkenningspunten zoals bij andere circuits zijn er eigenlijk niet in Monaco. Daarin onderscheidt het circuit zich van de rest", probeert de Formule 1-analist van de NOS wel een verklaring te vinden.

Flow

Lammers vermoedt dat Verstappen zaterdag werd afgeleid door Carlos Sainz toen het misging. "In Monaco zit je in een flow. Vergelijk het met motorcross of slalom bij skiën. Daar ben je niet aan het denken, maar aan het doen. Als dat ritme wordt verstoord, is dat net die frequentie die je glas kan doen breken. Dan ben je er net even uit. Dan bega je zo'n stommiteit. Het gebeurt gewoon", meent Lammers.

Max Verstappen
@Max33Verstappen
We had the right strategy and I enjoyed the race. Considering I started last, this was the best result possible. Congrats to @danielricciardo on the win and the great job by @redbullracing 👍 #keeppushing #MonacoGP #Monaco250
8 maanden geleden

De crash heeft Verstappen geen goed gedaan, ook niet binnen Red Bull. "In alle trainingen kun je zien dat hij sneller is dan Ricciardo, alleen in het eindresultaat staat Ricciardo steeds bovenaan. Ricciardo komt met de meeste resultaten thuis en daar gaat het om", zegt Lammers.

Cadeaubon

Verstappen wordt nog steeds door iedereen gezien als het grote talent. Maar dat kan ook tegen hem gaan werken als de resultaten, zoals dit seizoen, tegenvallen.

"Max is dé belofte. Alleen moet dat geen waardevolle cadeaubon worden die je nooit inwisselt. Op een gegeven moment moet hij die belofte gaan waarmaken. Dat weet hij gelukkig zelf als geen ander. Je hebt in het voetbal allerlei mensen die geweldige kunstjes kunnen, maar je moet ook effectief zijn en gewoon met de punten thuiskomen. Laten we hopen dat dit hem een completere autocoureur maakt."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Samenvatting GP Monaco: prooi voor Ricciardo
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame