Alexander Zverev
NOS SportAangepast

Favorieten maken indruk op Roland Garros, Kyrgios meldt zich af

In tegenstelling tot bij de vrouwen heeft het mannentoernooi vooralsnog geen verrassingen opgeleverd op de eerste dag van Roland Garros. Alexander Zverev en Grigor Dimitrov bereikten zonder problemen de tweede ronde.

Zverev stond maar vier games af in zijn duel met Ricardas Berankis. De als tweede geplaatste Duitser dwong de Litouwer in een uur en tien minuten op de knieën. Hij zegevierde met 6-1, 6-1, 6-2.

Ook Dimitrov was in een vloek en een zucht klaar. De als vierde geplaatste Bulgaar versloeg Mohamed Safwat, die zijn grandslamdebuut maakte, met 6-1, 6-4, 7-6 (1).

Safwat deed voor de achtste keer mee aan de kwalificatie voor een grandslamtoernooi. Hij verloor in de derde ronde, maar mocht als lucky loser toch spelen, omdat Viktor Troicki zich te elfder ure geblesseerd had afgemeld.

Corentin Moutet, de jongste deelnemer in Parijs (19 jaar en 38 dagen), was de oudste deelnemer, de 20 jaar en 50 dagen oudere Ivo Karlovic, de baas. De Franse wildcardhouder versloeg de Kroaat met 7-6 (7), 6-2, 7-5 (5).

Kyrgios meldt zich af

Een andere publieksspeler, Nick Kyrgios, trok zich terug uit Parijs. De Australiër heeft nog te veel last van zijn elleboog.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl