Kevin McDonald (links) en Tom Cairney vieren de promotie van Fulham
NOS VoetbalAangepast

Fulham na vier jaar weer terug in Premier League

Fulham keert terug in de Premier League. De Londense club was in 2014 gedegradeerd. De ploeg won zaterdagavond de promotiewedstrijd op Wembley tegen Aston Villa met 1-0 en dat was voldoende om promotie af te dwingen.

Aanvoerder Tom Cairney zorgde in de 23ste minuut voor de enige goal. De Belg Denis Odoi, die Fulham eerder nog naar de finale kopte, kreeg in de 70ste minuut zijn tweede gele kaart en kon vertrekken.

Mede dankzij de ingevallen Tomás Kalas (oud-Vitesse) wist Fulham de voorsprong vast te houden en verzekerde zich daarmee van een plek op het hoogste niveau en bijna 200 miljoen euro aan televisiegeld.

Naast Kalas was ook Lucas Piazón dit seizoen actief voor Fulham. Of ze komend seizoen ook op Craven Cottage te zien zullen zijn, is de vraag. Beiden worden gehuurd van Chelsea.

Geen terugkeer Terry

Bij Aston Villa speelde onder anderen John Terry mee, jarenlang de defensieve steunpilaar van Chelsea. Vorig jaar maakte hij de overstap naar Villa in het Championship omdat hij niet meer op het hoogste niveau wilde spelen.

Eerder promoveerden Wolverhampton Wanderers en Cardiff City naar de Premier League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl