NOS VoetbalAangepast

Ontspannen Vormer niet rancuneus richting Koeman

'No hard feelings' bij Oranje-nieuweling Ruud Vormer na zijn weerzien met bondscoach Ronald Koeman. De twee kennen elkaar van Feyenoord, maar dat werd geen succesvol huwelijk. Bij het Nederlands elftal krijgt de middenvelder een nieuwe kans.

Oranje begon zaterdag aan de laatste trainingsstage voor de komende oefeninterlands met Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

Vormer: altijd een goede band met Koeman gehad

Het was Koeman die Vormer bij Feyenoord naar de reservebank verwees, waardoor de middenvelder uiteindelijk zijn heil zocht bij Club Brugge. Met succes.

Goede relatie

"Ik heb altijd een goede relatie met de trainer gehad", zegt Vormer, die tussen 2012 en 2014 voor de Rotterdammers uitkwam.

"Alleen, ik speelde niet en daarom ben ik (bij Feyenoord, red.) weggegaan. De trainer maakte toen een keuze op het middenveld en daar heb ik mee moeten leren leven. Nu word ik ervoor beloond", aldus Vormer, die in Brugge al drie jaar een belangrijke kracht is en dit seizoen in België zelfs tot voetballer van het jaar werd gekozen.

Ruud Vormer (links) tijdens de training van Oranje, bondscoach Ronald Koeman kijkt toe

Zelfde manier van spelen

De Noord-Hollander verwacht dat het systeem van Oranje met vijf verdedigers hem wel ligt en hij dus een goede kans op speelminuten maakt in de duels met Slowakije en Italië.

"Ik denk het wel, want bij Brugge spelen we ook wel een beetje op die manier", zegt hij.

Nerveus is Vormer niet tijdens zijn entree in de Zeister bossen. "Ik ben al 30 jaar natuurlijk", glimlacht de debutant. "De meeste jongens ken ik van televisie, maar het was leuk om bij de groep te komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl