NOS SportAangepast

Bloemendaal en Kampong spelen finale EHL

Kampong met bliksemstart naar finale Euro Hockey League

De finale van de Euro Hockey League gaat tussen Kampong en Bloemendaal. In de halve finales klopte landskampioen Kampong het Belgische Herakles met 6-2, terwijl Bloemendaal met 6-0 te sterk was voor Rotterdam.

Landskampioen Kampong zat tegen Herakles na een bliksemstart al vroeg op rozen. Binnen negen minuten stond het 4-0: Robbert Kemperman scoorde door een verwoestend schot van Bjorn Kellerman te verlengen en Constantijn Jonker tikte van dichtbij raak na een defensieve misser bij Herakles.

Kampong verzuimde vervolgens uit te lopen en zag de Belgen terug in het duel komen. Herakles-aanvoerder Nicolas de Kerpel bracht de spanning terug in het derde kwart: 4-2.

In het laatste kwart trof hij ook nog eens de paal, voordat Bjorn Kellerman met een knap doelpunt Kampong op 6-2 zette. Daara kwam de zege niet meer in gevaar.

Bloemendaal is Rotterdam de baas in halve finale EHL

Bloemendaal wint fletse halve finale van Rotterdam

In de tweede halve finale viel er minder te beleven en het veldspel van het winnende Bloemendaal was nauwelijks beter dan dat van Rotterdam.

Een zeldzaam hoogtepunt was de tweede goal van Bloemendaal in het derde kwart. Met een prachtige lange loopactie lanceerde Florian Fuchs zichzelf om tenslotte genadeloos uit te halen.

In het tweede kwart had Jamie Dwyer Bloemendaal al met een (dubbeltellende) strafbal op 2-0 gezet.

Rotterdam, dat vijf strafcorners miste, kon geen vuist maken, ook niet nadat het vijf minuten voor tijd een 'vliegende keep' had ingebracht.

In de slotminuut profiteerde Bloemendaal van de ruimte en kon Thierry Brinkman de laatste goal binnentikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl