De evacuatie van leerlingen in Noblesville, vlak na een schietpartij
NOS NieuwsAangepast

Schietpartij Amerikaanse school snel gestopt door heldhaftige docent

Een schietpartij gisteren op een school in de Amerikaanse plaats Noblesville, was met twee gewonden zo 'klein' dat behoorlijk wat media in de VS er niet eens aandacht aan hebben besteed. The Washington Post constateert op verwijtende toon hoe normaal het kennelijk is geworden dat leerlingen het vuur openen op klasgenoten. Bizar detail: zonder het heldhaftige optreden van de 29-jarige docent Jason Seaman, was de schietpartij waarschijnlijk uitgelopen op een bloedbad.

De schutter, die afgaande op zijn leerjaar 13 of 14 jaar oud is, had zich even voor 09.00 uur geëxcuseerd uit de klas. Even later kwam hij terug het lokaal in met twee vuurwapens en opende het vuur.

Leerlingen van de school vertellen wat er gebeurde:

'Hij zag er heel boos uit, maar niemand weet waarom'

De leerling, over wie verder niets is bekendgemaakt door de politie, werd volgens een politiechef "extreem snel" gearresteerd. "Een prompte en heroïsche reactie" leidde volgens de politie tot de arrestatie van de jongen, al weiden zij verder niet uit over details.

Basketbal

Leerlingen van de Noblesville West Middle School doen dat wel. Volgens hen dook natuur- en scheikundeleraar Seaman op de aanvaller. Hij gooide een basketbal naar de jongen, rende naar hem toe, sloeg een pistool uit zijn hand en tackelde hem, zegt een klasgenoot van de schutter tegen ABC News. Een van de leerlingen raakte gewond, maar zonder het optreden van Seaman waren dat er zeker meer geweest, aldus zijn verklaring.

Docent Seaman werd tijdens zijn ingrijpen drie keer geraakt, schreef zijn moeder op Facebook. Hij verkeert volgens de politie buiten levensgevaar. De geraakte leerling, een meisje, is er slechter aan toe. Zij ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De schietpartij volgt een week nadat een leerling van een high school in Texas acht medeleerlingen en twee docenten heeft gedood. Afgelopen februari zijn zeventien mensen doodgeschoten op een school in Parkland, Florida. Het ontketende een internationaal scholierenprotest tegen wapengeweld: MarchForOurLives.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl