AFP

Honderden reizigers overnachten noodgedwongen in gestrande Thalys

time icon

Honderden reizigers hebben vannacht de nacht doorgebracht in Thalys-treinen op station Gare du Nord in Parijs. Drie treinen, met in totaal zo'n duizend passagiers, moesten op hun reis naar Brussel rechtsomkeert maken vanwege noodweer.

De treinen hadden daarvoor al zo'n twee uur vertraging opgelopen. Toen ze alsnog vertrokken, kon er vanwege het slechte weer niet op de normale snelheid worden gereden. Onderweg bleek dat de treinen het Belgische spoornet niet op zouden kunnen vanwege werkzaamheden die na middernacht waren gestart. Daarop werd besloten terug te keren naar Parijs.

Nikita Alohanews
@ImamNikita
En direct du @thalys_fr, au coeur du ter-ter. Tout le monde se prépare à dormir.
1 jaar geleden

Reizigers uit de regio Parijs konden vanaf Gare du Nord een taxi naar huis nemen. Voor nog eens 130 reizigers, met name gezinnen met kinderen en bejaarden, werd een hotelkamer geboekt.

Omdat er verder geen hotelkamers meer te krijgen waren, moesten zo'n 250 passagiers overnachten in de trein. Ze kregen voedsel en dekens uitgereikt.

Om 06.00 uur vanochtend vertrokken ze alsnog naar Brussel. Vanwege schade aan de Franse hogesnelheidslijn moest de trein in Frankrijk over conventioneel spoor rijden en duurde de reis wel een stuk langer. Alle gedupeerde reizigers krijgen waardebonnen voor de Thalys.

Mouna Ferdi
@mounaferdi
@Will2helm @thalys_fr Le train couchette on en parle ? #dormirassiscestpasdormir !
1 jaar geleden

STER Reclame