Onder meer voorzitter Zoetelief is opgestapt ANP

Goedemorgen! 50Plus kiest een nieuw hoofdbestuur en Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan vanavond in de finale van de Champions League.

Het wordt vandaag een zonnige en warme dag met temperaturen tussen 26 en lokaal 30 graden. Er staat een matige oostenwind. Zondag verandert er weinig, wel kunnen er in het zuiden enkele onweersbuien vallen. Na het weekend blijft het warm, maar de kans op flinke onweersbuien neemt dan wel toe.

weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • 50Plus kiest een nieuw hoofdbestuur. Bijna het hele bestuur is opgestapt vanwege een conflict over de bestuursstijl van een aantal bestuursleden.
  • De actiegroep Red Onze Polders stopt ermee, na tien jaar strijd om het behoud van de Hedwigepolder. Ze hebben verloren en gaan al hun protestborden en spandoeken symbolisch verbranden. In het najaar wordt de Zeeuwse Hedwigepolder onder water gezet.
  • In Kiev begint om 20.45 uur de eindstrijd van de Champions League. Nederlanders Virgil van Dijk en Georgino Wijnaldum komen uit voor Liverpool en proberen te voorkomen dat Real Madrid zijn derde Champions League-beker op rij pakt. De finale kunt u volgen in het liveblog van NOS Sport en in de app.
  • Het is weer een beslissende dag in de Giro. Het is de voorlaatste etappe, 190 kilometer door de bergen. Tom Dumoulin heeft 40 seconden achterstand op de nieuwe rozetruidrager Chris Froome.

Wat heb je gemist?

  • De dood van Anne Faber is 'het gevolg van het falen van de rechtsgang'. Dat schrijft Wim Faber, de vader van de vorig jaar vermoorde Anne Faber in een open brief in de Volkskrant. Het hof zou signalen over een psychische stoornis van de verdachte hebben genegeerd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Meghan Markle, de nieuwste aanwinst van de Britse royal family, heeft haar eigen koninklijke wapenschild gekregen. In het ontwerp staan allerlei symbolen verwerkt, zoals blauwe en gele strepen voor het zonnige Californië waar Meghan vandaan komt. De zangvogel staat voor Meghan zelf, en de leeuw is prins Harry.

Fijne dag!

STER reclame