NOS NieuwsAangepast

Eigen wapenschild voor Meghan Markle

Meghan Markle krijgt een eigen wapenschild, zo heeft Kensington Palace via Twitter bekendgemaakt. Koningin Elizabeth heeft het ontwerp van het wapenschild voor de vrouw van prins Harry goedgekeurd.

Zo ziet het eruit:

Het schild is ontworpen door Thomas Woodcock en hij heeft er allerlei betekenissen in verwerkt. Zo staat de blauwe achtergrond voor de Stille Oceaan en de twee gele strepen stellen zonnestralen voor. Het blauw met de gele strepen verwijst naar de zonnige staat Californië waar Meghan woonde voordat ze met prins Harry trouwde. De drie veren staan voor communicatie en de kracht van woorden.

De linkerkant van het schild symboliseert het Verenigd Koninkrijk, inclusief de leeuw die staat voor haar man prins Harry. De zangvogel aan de rechterkant staat symbool voor Meghan Markle zelf, die voortaan door het leven gaat als de hertogin van Sussex.

Volgens ontwerper Thomas Woodcock is Markle blij met het ontwerp. "Een goed heraldisch ontwerp is bijna altijd eenvoudig. Daarnaast past het goed bij de historische schoonheid van het Britse koninklijke wapen."

Nu Meghan Markle getrouwd is met prins Harry, draagt ze de titel hertogin van Sussex

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl