Een van de ruimtes van de sauna in Nederasselt Sauna & Beauty Oase

Eigenaren sauna Nederasselt zelf verdacht van stiekem filmen bezoekers

time icon

De eigenaren van de sauna in Nederasselt waar bezoekers stiekem werden gefilmd, worden door de politie nu zelf als verdachten gezien. Het onderzoek naar de zaak is inmiddels afgerond.

Begin maart werd bekend dat beelden van beveiligingscamera's van Sauna & Beauty Oase in de Gelderse plaats op een pornowebsite waren beland. Het nieuws trok veel aandacht, ook omdat er beelden van handbalsters van het Nederlandse handbalteam tussen zaten.

Een van de eigenaren liet onmiddellijk weten dat de camera's twee jaar geleden waren gehackt. De politie zegt nu dat het hacken niet bewezen kan worden, omdat de computers waarop de beelden stonden vanaf juni 2017 zijn overschreven.

Camera in rookmelder

De politie zegt dat de twee eigenaren zijn gehoord en als verdachten worden aangemerkt voor het heimelijk filmen van bezoekers, omdat een van de camera's in een rookmelder zat verstopt. De beelden die op internet terechtkwamen, zijn door camera's gemaakt die voor bezoekers zichtbaar waren.

Al eerder werd bekend dat een man uit Drachten de beelden op internet heeft gezet. Hij is de derde verdachte. Elf bezoekers hebben aangifte gedaan nadat zij zichzelf op de beelden hadden herkend.

STER Reclame