James Harden in duel met Stephen Curry
NOS SportAangepast

Rockets leiden tegen Warriors en hebben nog één zege nodig

De basketballers van Houston Rockets hebben nog één zege nodig om de NBA-finale te bereiken. In het eigen Houston versloegen de Rockets regerend kampioen Golden State Warriors met 98-94. In de best-of-sevenserie in de finale van de Western Conference staat het nu 3-2 voor Houston.

De zege had wel een prijs: Chris Paul liep een hamstringblessure op en moest in de laatste minuut van het veld. Het is onduidelijk of hij op tijd fit is voor het zesde duel, zaterdag in Oakland.

Golden State Warriors maakte in het tweede kwart een achterstand goed, om met gelijke stand (45-45) de rust in te gaan. Door een afgekeurd punt van de Rockets begonnen de bezoekers uit Oakland zelfs met een puntje voorsprong aan het laatste kwart. Daarin trok de ploeg van James Harden en Chris Paul met 27 punten tegen 22 voor de Warriors alsnog aan het langste eind.

Eric Gordon was met 24 punten de topschutter bij de ploeg uit Texas, waar ook Paul (20 punten) en Harden (19 punten) overtuigden. Kevin Durant was bij de Warriors goed voor 29 punten, Klay Thompson voor 23 en Stephen Currie voor 22 punten.

De zesde wedstrijd is zaterdag in Oakland. Wint Houston Rockets, dan staat de ploeg voor het eerst sinds 1995 in de NBA-finale. Golden State Warriors stond de afgelopen drie seizoenen in de eindstrijd.