Haase moet 'mentaal rustig blijven' in Parijs: aan mijn tennis ligt het niet

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Haase weet niet of gravel nog wel zijn favoriete ondergrond is

Lange tijd was gravel de favoriete ondergrond van Robin Haase, getuige ook zijn twee titels (in Kitzbühel) op het gemalen baksteen. Dit seizoen blonk hij echter niet uit op de ondergrond. Met wat voor gevoel begint Neerlands beste tennisser aan Roland Garros?

"Mijn tennis is goed. Daar ligt het niet aan. Als ik er mentaal blijf staan en rustig blijf, moet ik goed kunnen presteren", laat de Haagse nummer 44 van de wereld weten. Hij liep dit gravelseizoen meermaals gefrustreerd over de baan, omdat hij niet aan zijn eigen verwachtingen kon voldoen.

"Het was niet helemaal top", erkent hij. "Je moet nooit wat verwachten. Ik wilde teveel, vooral in twee mindere partijen bij toernooien waar je normaal punten kan scoren (in Marrakech en Estoril, red.). In Monte Carlo, Madrid en Rome heb ik gewoon goeie wedstrijden gespeeld."

Robin Haase in actie in Madrid EPA

Haase speelde dit gravelseizoen zeven wedstrijden, hij won er twee. "Ik weet niet of het nog mijn favoriete ondergrond is. Ik vind het wel leuk om op te spelen, maar mijn beste overwinningen boek ik al enige tijd op hardcourt."

Op Roland Garros kwam hij in tien deelnames nooit voorbij de tweede ronde. Hoe komt dat? "Soms de loting, soms de vorm, soms laat je het mentaal liggen. Roland Garros is natuurlijk maar een keer per jaar, dus het is altijd afwachten", aldus Haase.

Haase ziet Bertens als titelkandidaat

De tennisser kijkt vol bewondering naar Kiki Bertens, die in Parijs als outsider wordt gezien en dit seizoen al goede resultaten boekte op gravel. Ze wordt door de WTA zelfs gerekend tot de een-na-beste gravelspeelster ter wereld.

"Het geeft extra druk om Kiki als titelkandidaat te bestempelen, maar het is wel zo. Ze heeft zeker op gravel heel veel over, ze kan heel ver komen. En iedereen gunt het haar ook."

De loting voor Roland Garros, dat zondag begint, is vanavond om 19.00 uur. Naast Robin Haase en Kiki Bertens maken ook Richèl Hogenkamp, Arantxa Rus nog kans op het hoofdtoernooi. Zij staan in de derde ronde van het kwalificatietoernooi.

STER Reclame