Xander Bogaerts juicht na zijn rake klap in de negende inning
NOS SportAangepast

Nederlandse honkballers opnieuw op dreef in MLB

Met een reeks rake klappen hebben de Oranje-honkballers zich weer eens laten zien in de Major League. Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Jurickson Profar waren afgelopen nacht allemaal beslissend voor hun club.

Bogaerts zorgde in de negende inning van de wedstrijd van zijn ploeg Boston Red Sox tegen Tampa Bay Rays voor de beslissing. De 25-jarige Arubaan sloeg twee ploeggenoten binnen en bereikte vervolgens zelf ook de thuisplaat. De Red Sox wonnen daardoor met 4-1.

Simmons sloeg de zege binnen voor Los Angeles Angels tegen Toronto Blue Jays: 5-3. Bij een stand van 3-3 hielp de 28-jarige honkballer van Curaçao twee teamgenoten over de thuisplaat.

Profar vs Gregorius

Profar won met Texas Rangers het spectaculaire duel met New York Yankees, de club van mede-international Didi Gregorius: 12-10. Gregorius opende de score met een homerun in de eerste inning, maar het was Profar die in de zesde inning de beslissende klap uitdeelde. Met alle honken bezet en een achterstand van 10-8 zorgde de 25-jarige Antilliaan met een tweehonkslag voor drie punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl