Oranje treurt, met aanvoerder Virgil van Dijk voorop
NOS SportAangepast

De sport van donderdag bij de NOS

Over drie weken begint in Rusland het WK voetbal. Zonder Oranje, dat voor de tweede keer op rij ontbreekt op een eindtoernooi. Hoe is het Nederlands voetbal afgezakt naar de staat van nu? En wat moet er gebeuren om het tij te keren? In de aanloop naar het WK gaat de NOS in 'De Staat van Oranje' op zoek naar verklaringen voor de Nederlandse crisis.

Vandaag is de eerste aflevering (om 21.27 uur op NPO 2) waarin het Duitse elftal als voorbeeld wordt genomen. De oosterburen beleefden begin deze eeuw een voetbaldieptepunt. Inmiddels is Duitsland de nummer 1 van de wereld. Wat is daar precies gebeurd? En welke lering kan het Nederlandse voetbal daaruit trekken?

'De Staat van Oranje' spreekt met Christian Heidel, directeur bij Schalke 04 en ontdekker van Liverpool-trainer Jürgen Klopp, over de Duitse voetbalrevolutie. Ook ambitieuze Nederlandse trainers komen aan het woord.

Profiel etappe 18 van de Giro d'Italia

Etappe nummer 18 van de Giro gaat vandaag van start in het Italiaanse dorpje Abbiategrasso. Na 196 kilometer fietsen komen de renners aan in Prato Nevoso, hetgeen een aankomst bergop betekent.

De etappe is te volgen via het liveblog op NOS.nl en in de lopende programmering op NPO Radio 1. De samenvatting is te zien in het Sportjournaal, om 18.45 uur op NPO 1.

De voetbalsters van Ajax met de schaal

's Avonds zijn de Ajax-speelsters Merel van Dongen en aanvoerder Loïs Oudemast te gast in de studio van Langs de Lijn En Omstreken. Zij komen praten over de titelprolongatie van de Amsterdamse club.

Champions League

Vandaag wordt ook de finale van de Champions League voor vrouwen gespeeld. Daarin neemt viervoudig winnaar en titelhouder Olympique Lyonnais, de club van Shanice van de Sanden, het in Kiev op tegen VfL Wolfsburg.

In onze uitzendingen, op NPO Radio 1 en in Nieuwsuur, besteden we aandacht aan die eindstrijd.

Uitzendingen donderdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
16.24 uur WK Journaal NOS.nl en NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
21.27 uur De Staat van Oranje NOS.nl en NPO 2
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl