NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 24/5: persconferentie MH17 en slagers in het zonnetje

Goedemorgen! Vandaag geeft het internationale team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17 een update op een persconferentie en slagers vieren feest op de Dag van de Slager.

De dag begint zonnig en het wordt zo'n 25 graden. Later op de dag ontstaan er in het midden en zuiden van het land stevige onweersbuien, met kans op hagel en windstoten.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het internationale team dat strafrechtelijk onderzoek doet naar het neerhalen van vlucht MH17, geeft een update op een persconferentie. De NOS zendt die live uit, vanaf 10.55 uur op NPO1 en NOS.nl.
  • De Franse president Macron brengt een bezoek aan zijn Russische collega Poetin. Het gesprek gaat over "de onderlinge relatie en alternatieven binnen de internationale crisisbeheersing".
  • Schrijver en dichter Nachoem Wijnberg ontvangt in het Literatuurmuseum de P.C. Hooftprijs 2018. Aan de prijs is een geldbedrag van 60.000 euro verbonden.
  • Het is de Dag van de Slager. Dat betekent dat 260 deelnemende slagers zichzelf eens in het zonnetje zetten en aan klanten laten zien wat hun vak inhoudt .

Wat heb je gemist?

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International zegt dat duizenden vrouwen en meisjes in Nigeria zijn verkracht door leden van het regeringsleger. Dat gebeurde volgens Amnesty in afgelegen kampen, waar zowel Nigeriaanse militairen als leden van een militie waarmee het leger samenwerkt de vrouwen naartoe brachten.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

In de bossen bij het West-Franse plaatsje Surin heeft de politie een voormalige Britse militair opgepakt die zich daar vijf maanden lang had verschanst. De 51-jarige man had zich verstopt nadat hij tot 15 maanden cel was veroordeeld voor zo'n veertig inbraken in de omgeving van het plaatsje. Volgens de omroep France 3 bivakkeerde hij vijf maanden lang in een gecamoufleerde tent, helemaal verstopt tussen de bossen en takken. Tussen zijn verblijf in de bossen door, ging de oud-militair rustig door met zijn rooftocht.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl