NOS SportAangepast

WTA bestempelt Bertens als een-na-beste gravelspeelster

Kiki Bertens wordt momenteel tot de beste gravelspeelsters ter wereld gerekend. De Zuid-Hollandse tennisster staat tweede op een speciale ranglijst die door de WTA, de koepelorganisatie van het professionele vrouwentennis, is samengesteld.

Met Roland Garros in aantocht (27 mei-10 juni) zocht de WTA op basis van de resultaten van de afgelopen vier seizoenen uit welke speelsters het best hebben gepresteerd op gravel.

De punten die speelsters tijdens de graveltoernooien hebben vergaard, zijn volgens een bepaalde formule opgeteld. De seizoenen 2018 en 2017 zijn volledig meegerekend, 2016 voor 75% en 2015 voor 50%.

Alleen Halep meer punten

Bertens, die alleen Simona Halep voor zich hoeft te dulden op de ranglijst, dankt haar goede notering in belangrijke mate aan de recente toernooizege in Charleston en de finaleplaats in Madrid. Daarnaast beleefde ze in 2016 een hoogtepunt met het bereiken van de halve finales op Roland Garros. Dat jaar veroverde ze ook de titel in Nürnberg. In 2017 zegevierde ze daar opnieuw en won ze ook het toernooi van Gstaad. Allemaal op gravel.

De 26-jarige Bertens doet het dit jaar ook goed op de lijst van meeste gewonnen duels op gravel: twaalf. Alleen de Tsjechische Petra Kvitová won er dit seizoen meer op deze ondergrond: dertien.

Bertens kan haar score deze week nog verbeteren door een goed resultaat te boeken in Nürnberg, waar ze voor de derde keer op rij de titel kan pakken. Ze speelt donderdag in de tweede ronde tegen de Duitse Mona Barthel. De wedstrijd werd woensdag wegens regenval een dag verschoven.

Roland Garros zit altijd bij Bertens in het hoofd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl