Andrés Iniesta meldt zich voor de presentatie bij zijn nieuwe club Vissel Kobe AFP

Andrés Iniesta vervolgt zijn voetbalcarrière in Japan. De Spaanse middenvelder, die zondag afscheid nam van FC Barcelona, heeft een contract getekend bij Vissel Kobe, de nummer zes van de Japanse J1 League.

Iniesta wordt daar ploeggenoot van Mike Havenaar en Lukas Podolski. Details over het contract zijn niet bekendgemaakt, maar volgens Japanse media gaat het om een driejarige verbintenis waarbij Iniesta 30 miljoen dollar per jaar zou verdienen.

Woensdag was al duidelijk dat Iniesta naar Japan zou verhuizen door een bericht dat hij op Twitter plaatste. "Op weg naar mijn nieuwe thuis met mijn vriend", schreef Iniesta, een tekst die hij lardeert met een Japans vlaggetje.

Op de foto in het bericht is Iniesta te zien in een vliegtuig met Hiroshi Mikitani. Die 53-jarige Japanse multimiljonair verdiende zijn fortuin met zijn internetbedrijf Rakuten, tegenwoordig de hoofdsponsor van FC Barcelona.

Mikitani, die woensdagmiddag ook nog even een ontmoeting had in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron en Facebook-oprichter Mark Zuckerberg, is tevens eigenaar van voetbalclub Vissel Kobe. Ook hij maakte op Twitter melding van zijn bijzondere reisgenoot.

Begenadigd

Iniesta was in totaal 22 seizoenen actief voor de Catalaanse topclub, waarvan 16 in het eerste elftal. Dit seizoen veroverde de begenadigde middenvelder voor de negende keer de landstitel met Barça.

De 34-jarige Iniesta won onder meer ook zes keer de Spaanse beker, vier keer de Champions League en drie keer de wereldbeker voor clubs. In 2010 schoot hij Spanje naar de wereldtitel in de finale van het WK in Zuid-Afrika tegen Oranje.

Zondag nam Iniesta op grootse wijze afscheid van FC Barcelona in het met 1-0 gewonnen competitieduel met Real Sociedad. Na het duel bleef 'El Blanquito' nog lang zitten op de middenstip van Camp Nou.

Andrés Iniesta neemt afscheid van Camp Nou Getty Images

STER reclame