Pro Shots
NOS VoetbalAangepast

Napoli vervangt succescoach Sarri door Ancelotti

Napoli heeft trainer Maurizio Sarri ontslagen. De coach die de club drie keer op rij naar de Champions League bracht, had nog een contract tot medio 2020. Hij wordt vervangen door Carlo Ancelotti, die voor drie jaar heeft getekend in Napels.

Voorzitter Aurelio De Laurentiis maakte via Twitter bekend dat Napoli afscheid neemt van Sarri. "Ik dank Maurizio voor zijn geweldige toewijding aan ons Napoli", aldus De Laurentiis. "Hij heeft onze stad en alle fans over de hele wereld hun trots teruggegeven, met een manier van voetballen die door iedereen bewonderd werd. Bravo, Maurizio."

Met de verstokte roker Sarri (59) aan het roer keerde Napoli terug aan de top van het Italiaanse voetbal. De van Empoli overgenomen trainer was de opvolger van Rafaél Benitez. Onder Sarri groeide Napoli uit tot een van de smaakmakers van de Serie A.

In de Champions League was het bereiken van de tweede ronde, in het seizoen 2016/2017, het beste resultaat. De latere winnaar Real Madrid zette Napoli destijds de voet dwars.

Dit seizoen deed Napoli lang mee om de titel, maar strandde uiteindelijk op vier punten van kampioen Juventus.

Pro Shots
Maurizio Sarri

Voorzitter De Laurentiis wilde koste wat het kost de hegemonie van Juventus in eigen land doorbreken en zocht daarom naar een ervaren kampioenenmaker.

Die vond hij in Carlo Ancelotti. De 58-jarige Italiaan, die ook gepolst werd als bondscoach van Italië, werd in september ontslagen bij Bayern München.

Eerder had Ancelotti onder meer Juventus, AC Milan, Chelsea, Real Madrid en Paris Saint-Germain onder zijn hoede. Op zijn palmares staan onder meer vier landstitels in vier verschillende landen, drie eindzeges in de Champions League en twee wereldbekers voor clubs.

Sarri zou op zijn beurt in de belangstelling staan van Zenit Sint-Petersburg.

sscnapoli.it
Carlo Ancelotti en Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis beklinken hun overeenkomst

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl