NOS Nieuws Regionaal nieuws Voetbal Aangepast

Seizoenkaarten FC Emmen in no time uitverkocht

De seizoenkaarten van FC Emmen zijn vanmiddag in een uur uitverkocht.

Emmen promoveerde zondag als eerste Drentse profclub naar de eredivisie. De verkoop van seizoenkaarten ging rond het middaguur van start. Ruim een uur later waren alle online-kaarten weg. Ook de kassa werd gesloten. Er waren zo'n 4500 tot 5000 seizoenkaarten beschikbaar.

Supporters stonden vanochtend in een lange rij voor het stadion om een seizoenkaart te bemachtigen. De eerste fan zat al in het holst van de nacht voor de kassa. "Het was een kwestie van op tijd eruit en dan hopen dat je vroeg genoeg bent", zegt André Wielens tegen RTV Drenthe.

Wielens is geen successupporter. "Ik ben vanaf het begin Emmen-fan. Hier hebben we altijd van gedroomd als Emmen-supporters. Dat wil je niet missen."

Het was een vroegertje voor André Wielens RTV Drenthe/Josien Feitsma

Aan de promotie hangt voor de fans ook een prijskaartje. Afgelopen seizoen betaalden supporters 110 tot 140 euro voor een seizoenkaart, nu is dat 90 tot 100 euro meer.

Voor dat geld zitten de fans straks wel in een nieuwer stadion als het aan directeur Wim Beekman ligt. "Wij hebben wat achterstallig onderhoud. Er moeten wat lampen bij, de stroomvoorziening moet aangepast worden en het uitvak moet aangepast worden. Ik ga daarover in gesprek met de gemeente en provincie om dat ook up-to-date te krijgen", zegt hij tegen RTV Drenthe.

STER reclame