Yvon Beliën en Celeste Plak blokken een bal van Kelly Murphy
NOS SportAangepast

Eerste nederlaag volleybalsters in Nations League

De Nederlandse volleybalsters hebben in de Nations League na vier zeges op rij hun eerste nederlaag geleden. Oranje verloor in Toyota met 3-0 (25-19, 25-21, 25-23) van de Verenigde Staten.

Oranje boog al voor de negende keer op rij voor de huidige wereldkampioen. Zo was de VS onder meer in 2016 Nederland de baas in het duel om olympisch brons. De laatste zege van Oranje op Amerika dateert alweer uit 2009.

De Amerikaansen waren in de wedstrijd in de Nations League lange tijd oppermachtig. De ploeg verdedigde goed en was aanvallend amper af te stoppen. Pas in de derde set liet Oranje zijn klasse zien. Met prima spel kwam het terug van 12-18 tot 19-19 waarna de VS toch weer afstand nam.

In de derde set was het even schrikken toen Laura Dijkema een blessure aan haar hand opliep. Ze was in tranen, leek naar de kant te moeten, maar speelde het duel toch uit.

Vervanger

Het was voor de volleybalsters het tweede duel in de tweede reeks wedstrijden in de Nations League. Die is de vervanger van de World Grand Prix en telt vijf driedaagse toernooien. De eerste vijf van de zestien landen tellende poule plaatsen zich voor de finale, samen met China, dat het eindtoernooi organiseert.

Nederland won dinsdag het eerste duel in Toyota van België en neemt het donderdag op tegen gastland Japan. Vorige week won Oranje in Jekaterinenburg van Argentinië, Thailand en Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl