Mensen zoeken steun bij elkaar terwijl ze buiten via een scherm meekijken met de herdenkingsdienst in de kathedraal van Manchester
NOS NieuwsAangepast

Grande in gedachten bij herdenking Manchester: 'ik hou van jullie'

Zangeres Ariana Grande heeft haar fans een hart onder de riem gestoken, precies een jaar na de aanslag in Manchester. "Ik denk aan jullie, vandaag en iedere andere dag", schrijft ze op Twitter.

De Amerikaanse artiest trad op 22 mei vorig jaar op in de Manchester Arena toen een zelfmoordterrorist zich daar opblies. Bij de aanslag kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren tieners en kinderen.

Grande zegt dat ze van haar fans houdt. "Ik zend jullie al mijn licht en warmte op deze moeilijke dag", schrijft ze. Bij het bericht plaatste ze een bij, het symbool van Manchester.

De zangeres toonde zich het afgelopen jaar betrokken bij de slachtoffers van de aanslag. Begin juni gaf ze samen met andere internationale sterren in de Britse stad een benefietconcert voor de slachtoffers.

Daarna gaf ze een tijdlang geen optredens en maakte ze geen muziek. Vorige maand doorbrak ze de stilte, toen ze het nummer No tears left to cry uitbracht. Het liedje is een eerbetoon aan de nabestaanden van de aanslag.

'Vandaag komen we samen'

De burgemeester van Manchester, Andy Burnham, plaatste op zijn Twitteraccount het nummer A city united van de band Prose en een koor met overlevenden. "Vandaag komen we samen", schrijft Burnham.

De zelfmoordaanslag is vanmiddag herdacht met een dienst in de kathedraal van Manchester. Ook werd een een nationale minuut stilte in acht genomen.

Herdenking aanslag concert Ariana Grande: één jaar na Manchester

Vanavond wordt een wake gehouden.

Op verschillende plekken in Manchester worden vandaag bloemen, hartjes en kaartjes gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers:

  • AFP
    Aan 'de boom van hoop' worden boodschappen van steun opgehangen. De boom is vlak na de aanslag geplant als gedenkteken
  • Getty
    De 'Tree of hope'
  • AFP
    Steunbetuigingen aan de 'boom van hoop' in Manchester
  • Reuters
    Mensen met een trui van Ariana Grande leggen bloemen op een plein in Manchester
  • AFP
    Hartjes zijn opgehangen aan een hek ter nagedachtenis aan de slachtoffers
  • Getty
    Meer dan 27.000 hartjes zijn opgehangen voor de #aheart4mcr campagne

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl