Zlatan Ibrahimovic krijgt rood van de scheidsrechter
NOS VoetbalAangepast

Ibrahimovic deelt oorvijg uit en ziet rood

Als Zlatan Ibrahimovic speelt, gebeurt er bijna altijd wat. In zijn eerste wedstrijd voor Los Angeles Galaxy kregen de fans zijn geniale kwaliteiten te zien, maandag kwam zijn duistere kant weer even om de hoek kijken.

De 36-jarige Zweed maakte op 31 maart een onvergetelijk debuut in de Major League Soccer. De 116-voudig international zette zijn entree luister bij met een prachtige volley van zo'n veertig meter en de winnende treffer (4-3) in de extra tijd.

Maandagavond verging het hem wat minder: de aanvaller werd in het duel met Montreal Impact na 41 minuten van het veld gestuurd. Ibrahimovic had zijn directe tegenstander een oorvijg gegeven, nadat die op zijn voet was gaan staan.

Stervende zwaan

Beiden stortten, met enige vertraging, als een stervende zwaan ter aarde. Na het terugzien van de beelden was de scheidsrechter van dienst resoluut: Montreal-speler Michael Petrasso kreeg geel en Ibrahimovic moest van het veld.

Het kwam Los Angeles Galaxy overigens niet al te duur te staan: na vier opeenvolgende nederlagen won de club, ondanks een mannetje minder, met 1-0.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl