AFP/bewerking NOS

Goedemorgen! Het is vandaag precies een jaar geleden dat de aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester plaatsvond en Peter R. de Vries wordt als getuige gehoord in de zaak tegen Willem Holleeder.

Vandaag zijn er perioden met zon. De temperatuur loopt op tot 25 graden, wel kunnen er in de middag een paar regen of onweersbuien ontstaan. De komende dagen blijft het warm met zo'n 23 tot 26 graden.

weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Facebook-baas Mark Zuckerberg komt naar het Europees Parlement. Hij geeft daar uitleg over de privacybescherming op Facebook. Aanleiding is het schandaal met gegevensmisbruik bij Cambridge Analytica. De hoorzitting is vanaf 18.15 uur te volgen op NPO Nieuws en NOS.nl.
  • Het is vandaag een precies jaar geleden dat de aanslag bij een concert van Ariana Grande in Manchester plaatsvond. Daarbij kwamen 22 mensen om het leven. Onder de slachtoffers waren kinderen en ouders die hun kinderen kwamen ophalen.
  • De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken is in Den Haag. Hij geeft een persconferentie. Gisteren ontmoette hij minister Blok.
  • Weer een dag in de zaak tegen Holleeder. Vandaag wordt misdaadverslaggever Peter R. de Vries als getuige gehoord.

Wat heb je gemist?

Reisgids Lonely Planet heeft de provincie Friesland op nummer drie gezet van de top-10 van Europese top-bestemmingen die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Nooit eerder stond een Nederlandse bestemming zo hoog op die lijst. Eerder stond Texel op 9, en Rotterdam op 5.

Ander nieuws uit de nacht:

De wolf geregistreerd op een van de camera's van Staatsbosbeheer Staatsbosbeheer

En dan nog even dit:

Een megaboete voor een Amerikaanse tiener uit de Amerikaanse staat Oregon. Hij moet van de rechter een boete van 37 miljoen dollar betalen voor brandstichting in een natuurreservaat. Het bedrag staat voor de kosten van het blussen van de brand en het herstellen van de natuur en huizen in het gebied. Hij moet in ieder geval de komende tien jaar betalen wat hij kan. Als hij netjes betaalt, zijn proeftijd doorkomt en niet nog eens de wet overtreedt, wordt het betaalplan daarna stopgezet.

Fijne dag!

STER reclame