Nicolás Tagliafico aan de bal voor Argentinië tegen Italië
NOS VoetbalAangepast

Tagliafico met Argentinië naar WK, geen uitnodiging voor Icardi

Ajacied Nicolás Tagliafico behoort tot het Argentijnse keurkorps voor het WK in Rusland. De verdediger verhuisde afgelopen winter van Independiente naar Ajax en speelde sindsdien vijftien eredivisieduels voor de Amsterdammers, waarin hij een sterke en betrouwbare indruk maakte.

Tagliafico debuteerde vorig jaar in een vriendschappelijk duel met Brazilië. In april gunde bondscoach Sampaoli, die onder meer in het eredivisieduel met AZ voor de linksback op de tribune zat, Tagliafico een basisplaats in de oefenduels met Italië (2-0) en Spanje (1-6).

Ook doelman Sergio Romero (oud-AZ) mag zich, ondanks zijn reserverol bij Manchester United, opmaken voor het WK.

Tagliafico, trainer in spé: over tien jaar coach van Ajax?

Geen Icardi

Als aanvallers koos bondscoach Jorge Sampaoli naast blikvanger Lionel Messi voor Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín en Sergio Agüero. De voornaamste afwezige is Mauro Icardi.

De aanvoerder van Internazionale, die met 29 treffers gedeeld topscorer werd in de Serie A, kreeg geen uitnodiging.

Mauro Icardi

Dat geldt wel voor Javier Mascherano. De verdedigende middenvelder verruilde dit jaar FC Barcelona voor Hebei China Fortune, maar Sampaoli verloor hem niet uit het oog.

Mascherano, goed voor 140 interlands, begint aan zijn vierde WK.

Bondscoach Jorge Sampaoli in gesprek met routinier Javier Mascherano tijdens de training van Argentinië in september 2017

Messi bereikte vier jaar geleden met Argentinië de finale van het WK, door Oranje in de halve finales via strafschoppen te verslaan. In de eindstrijd moesten de 'Albicelestes' in de verlenging buigen voor Duitsland (0-1).

Bondscoach Sampaoli verloor als bondscoach van Chili in de groepsfase met 2-0 van Nederland en werd in de achtste finales na strafschoppen uitgeschakeld door gastland Brazilië.

Argentinië speelt in groep D tegen IJsland, Kroatië en Nigeria.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl