Vedran Corluka speelde bij het EK 2016 tegen Tsjechië met een opvallende waterpolomuts vanwege een hoofdwond
NOS Voetbal

Routinier Corluka twijfelgeval in sterke Kroatische WK-selectie

De Kroatische bondscoach Zlatko Dalic heeft zijn selectie voor het WK in Rusland bekend gemaakt. Uiteraard zijn Luka Modric, Ivan Rakitic, Mario Mandzukic en Ivan Perisic de blikvangers in de groep, die vooralsnog niet 23 maar 24 spelers telt.

Dat heeft alles te maken met de fysieke gesteldheid van Vedran Corluka. De centrumverdediger van de Russische kampioen Lokomotiv Moskou - die sinds het EK in Frankrijk pas twee interlands speelde - kampt met een hardnekkige dijbeenblessure. Desondanks zit hij wel bij de selectie.

Mocht Corluka op tijd fit zijn, dan zal vermoedelijk de 21-jarige debutant Duje Caleta-Car (Red Bull Salzburg) of middenvelder Filip Bradaric (Rijeka) afvallen.

Eerste toernooi zonder Srna

Het wordt voor Kroatië wel het eerste eindtoernooi sinds 2004 zonder Darijo Srna. Alleen in 2010 wist Kroatië zich niet te plaatsen voor het WK.

De 134-voudig international was - net als Modric - present op twee WK's (2006 en 2014) en vier EK's (2004, 2008, 2012 en 2016), maar nam na het EK in 2016 afscheid als international. Bovendien staat Srna vanwege een dopingschorsing tot 22 augustus aan de kant, dus een onverwachte rentree is onmogelijk.

Op 4 juni moet Dalic zijn definitieve selectie van 23 spelers inleveren bij de FIFA. Kroatië speelt op het WK in een groep met Argentinië, Nigeria en IJsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl