Matthijs de Ligt in Zeist
NOS VoetbalAangepast

Ajacied De Ligt sluit transfer niet uit: op vakantie nadenken

Hij is 18 jaar, aanvoerder van Ajax en basisspeler bij Oranje. Tel die drie dingen bij elkaar op en je kunt wel raden dat alle Europese topclubs dezer dagen achter Matthijs de Ligt aanzitten. Zo wordt hij al langere tijd in verband gebracht met FC Barcelona en Manchester City. De jonge verdediger zelf raakt er niet direct van in de war.

"Het enige dat voor mij echt telt zijn de twee komende interlands. Die zijn ook heel belangrijk voor de toekomst. Het zijn wedstrijden om je te ontwikkelen. Daarna is het vakantie, dan kan ik over de toekomst nadenken", zegt De Ligt, die zich heeft gemeld voor het trainingskamp van het Nederlands elftal.

Geruchten

Waar Justin Kluivert - en zijn mogelijke vertrek uit Amsterdam - afgelopen week de gemoederen flink bezighield, houdt De Ligt de deur dus nog open. De Ajacied sluit een transfer niet uit en het zou zomaar kunnen dat hij zijn laatste wedstrijd voor Ajax al heeft gespeeld. Maar De Ligt wil niet op de zaken vooruit lopen.

"Ik krijg de geruchten wel mee van familie, maar ik kan er niet veel mee. In het begin is het wel leuk om te lezen allemaal, maar op een gegeven moment moet je erom lachen. Ik heb ook wel eens gelezen dat Balotelli naar Ajax zou gaan...", aldus De Ligt.

Ook De Ligt heeft gelezen hoe Marc Overmars over een snelle transfer van De Ligt denkt. "Als wij spelers van 18 al gaan verkopen, dan kan Ajax beter stoppen en de jeugdopleiding ook op slot doen", aldus de directeur voetbalzaken van Ajax.

Hoe denkt De Ligt daarover? "Ach, ik hoef niet overal een mening over te hebben", antwoordt hij. "En ik kan mijn mening natuurlijk ook voor mezelf houden."

De spelers van Oranje tijdens de trainingsstage in Zeist

Bondscoach Ronald Koeman is in ieder geval zeer gecharmeerd van De Ligt en ziet voor hem een belangrijke rol als een van de drie centrale verdedigers bij Oranje.

De Ligt: "De wedstrijden tegen Engeland en Portugal waren erg mooi. Tegen dat soort spelers moet je honderd procent gefocust zijn, daar kun je veel van leren. Toevallig had ik tegen Portugal een goede bijdrage, maar het team maakte het verschil."

"Het nieuwe systeem bevalt goed. Er is steeds één verdediger die wat meer naar voren kan gaan. Dat is lekker voor mij dus ik probeer me in het systeem te ontwikkelen."

Zoals hij zich dit seizoen bij Ajax ook heeft laten zien, wat hem uiteindelijk zelfs de aanvoerdersband opleverde. "Het was een turbulent seizoen, dat teleurstellend is verlopen. Ik heb mezelf wel ontwikkeld, maar als team is het natuurlijk minder gegaan. Dat is een beetje dubbel. Het zwaarst telt dat we niks hebben gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl