NOS VoetbalAangepast

Blind twijfelt over toekomst bij United: kijken wat de opties zijn

Blind: ga geen paniektransfer maken

Het seizoen begon nog goed voor Daley Blind bij Manchester United. Trainer José Mourinho gebruikte hem in de eerste competitiewedstrijden als basisspeler en Blind miste geen minuut in de groepsfase van de Champions League. Maar daarna veranderde alles: na de winterstop speelde de voormalig Ajacied nauwelijks meer.

"Na een blessure ben ik buiten beeld geraakt en heb ik het moeilijk gehad", erkent Blind, die zich in het trainingskamp van Oranje heeft gemeld. "Ik was er twee maanden uit en toen ik terug kwam stond het elftal en haalden we redelijke resultaten. De trainer koos voor anderen en ik was natuurlijk niet direct wedstrijdfit."

Transfer

Het contract van Blind bij United loopt nog één seizoen door, maar hij sluit een transfer niet uit. "Dit is niet een scenario waar ik nog een jaar in wil zitten. Ik zal in de zomer alles op een rij zetten en kijken wat de opties zijn."

Blind zal in ieder geval niet verkassen naar de eerste de beste club die zich meldt. "Ik zal geen paniektransfer maken. Ook bij een andere club kun je op de bank terechtkomen."

Oefenen tegen Slowakije en Italië

Bondscoach Ronald Koeman heeft veertien spelers bij elkaar geroepen voor een trainingsstage van drie dagen. Zaterdag 26 mei verzamelt de volledige selectie zich voor de oefeninterlands tegen Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

Liverpool-spelers Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum sluiten na de Champions League-finale aan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl