Daniel Ricciardo en Max Verstappen tijdens de racedagen in Zandvoort
NOS SportAangepast

Ook al zijn de fans iets meer voor Max, Ricciardo smult van Zandvoort

Tussen tienduizenden Max Verstappen-fans speelde zijn teamgenoot en concurrent Daniel Ricciardo zondag een uitwedstrijd. Tenminste, dat zou je denken. "Je weet nooit hoe je wordt ontvangen, maar ik heb niks raars gehoord", zei Ricciardo op het circuit van Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen.

Nog maar kort geleden kwamen Ricciardo en Verstappen letterlijk met elkaar in aanvaring. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan vochten de beide Red Bull-coureurs een verbeten duel uit, uitmondend in een botsing toen Ricciardo zijn teamgenoot met een gewaagde actie wilde inhalen en Verstappen in een poging die aanval af te slaan van zijn lijn week. Tot ergernis van de teamleiding moesten beide coureurs daarop de race staken.

Maar de crash van Bakoe heeft bij de fans in Nederland geen kwaad bloed gezet, zo merkte Ricciardo op Zandvoort. "De fans weten dat het bij de autosport hoort. Iedereen vindt het leuk dat we hier nu zijn. Natuurlijk zijn ze iets meer voor Max, maar David (Coulthard, red.) en ik worden ook toegejuicht."

Max Verstappen, David Coulthard en Daniel Ricciardo

Niet gehinderd door de stress en de grote belangen die steevast rond een grand prix hangen, bewoog Ricciardo zich ontspannen en met zichtbaar plezier op Zandvoort. Ook de locatie kon hem bekoren, hij zou het niet erg vinden er jaarlijks terug te keren. "Ik heb de geruchten over een Nederlandse grand prix gehoord, dat zou cool zijn."

"Het circuit is leuk, hooguit een beetje smal, dus inhalen wordt moeilijk. Er zijn niet zo veel plaatsen waar het kan. Maar de fans zijn in elk geval prima."

'Kaartverkoop wordt geen probleem'

Of die grand prix er in Zandvoort daadwerkelijk komt, blijft ongewis. Er wordt gesproken tussen autosportfederatie FIA en het management van het circuit, zo veel is zeker. Maar ook Assen zit op het vinkentouw.

De eigenaar van het Zandvoortse circuit, prins Bernhard, wil niet te veel kwijt over de onderhandelingen. Maar als het aan Ricciardo ligt, komt er weer een Nederlandse Formule 1-race.

"De mensen zijn dol op de Formule 1, dat is mooi om te zien. Max' naam is enorm, hij heeft veel steun. Het zal geen probleem worden tickets te verkopen."

Ricciardo over crash met Verstappen: fans weten dat het erbij hoort

Ricciardo gaf zijn interviews met de RB8 op de achtergrond. Naast de Red Bull-bolide uit 2012 stond een bordje met de prestaties: zeven overwinningen en acht polepositions. Sebastian Vettel werd er wereldkampioen mee en Red Bull pakte bovendien de constructeurstitel.

Een rijtje waar Verstappen en Ricciardo vooralsnog slechts van kunnen dromen. De Red Bull-auto's zijn de laatste jaren niet in staat om Mercedes en Ferrari structureel te bedreigen.

'Ik geef ons een kleine kans'

"Het kan beter", erkende Ricciardo. "Maar ik heb een overwinning op zak en dat voelt goed. Al willen we natuurlijk meer." De wereldtitel heeft hij dan ook nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet. "Het kan zeker, maar dan moeten we wel meer gaan winnen, dat staat vast. Ik geef ons nog een kleine kans."

Dat de titel ver weg is, realiseert ook oud-Red Bull-coureur David Coulthard zich. "Het wordt zwaar. Onmogelijk is het niet, maar Ferrari en Mercedes hebben meer kracht en dus meer mogelijkheden tijdens de races. Toch is de Red Bull snel en in Monaco kunnen ze komend weekend zeker winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl