NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 21/5: Maduro wint verkiezingen en ebola-vaccinatie in Congo

Goedemorgen! Vandaag worden bewoners van de Congolese stad Mbandaka ingeënt tegen ebola, wordt de Graafschap gehuldigd en ontmoet minister Blok de Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken.

Het wordt een droge dag met geregeld zon. In het zuiden van het land drijft eerst nog wat bewolking over. Het wordt tussen de 23 en 26 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag begint in Congo het vaccinatie-programma in verband met de ebola-besmettingen. In de stad Mbandaka worden mensen preventief ingeënt. Het gaat in eerste instantie om verplegend personeel, contacten van ebola-patiënten en contacten van die contacten.
  • Voetbalclub De Graafschap wordt om 15.00 uur gehuldigd naast stadion de Vijverberg in Doetinchem. De club promoveerde gisteren naar de eredivisie door een 2-1 overwinning op Almere City.
  • De Palestijnse minister van Buitenlandse Zaken is vandaag en morgen in Den Haag. Hij heeft een ontmoeting met minister Blok en bezoekt de aanklager van het Internationaal Strafhof. Morgen geeft de minister een persconferentie.

Wat heb je gemist?

Nicolas Maduro heeft de presidentsverkiezingen in Venezuela gewonnen. Van de ruim 8 miljoen uitgebrachte stemmen gingen er 5,8 miljoen naar de zittend president. De grootste uitdager van Maduro, Henri Falcón, kreeg ruim 21 procent van de stemmen. Nog voordat de uitslag werd bekendgemaakt, liet Falcón weten de uitslag niet te zullen erkennen.

Er was veel kritiek op de stembusgang: volgens de oppositie waren er veel onregelmatigheden. Zo waren er volgens hen bij veel stembureaus medewerkers van Maduro aanwezig.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Een promoteam heeft tot boosheid en ergernis geleid in Winterswijk. Het team was zaterdag in de Gelderse plaats om reclame te maken voor Enschede als winkelstad. De burgemeester van Winterswijk kon het promotieklusje niet waarderen en schreef meteen een mail aan de gemeente Enschede.

De reden om in Winterswijk reclame te gaan maken was de komst van een nieuwe provinciale weg tussen de twee plaatsen. Daardoor is de reistijd flink afgenomen. Maar het winkelend publiek en de ondernemers in Winterswijk zaten niet op het reclamepraatje te wachten. Volgens RTV Oost vonden ondernemers en het winkelend publiek het optreden van het promoteam opdringerig.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl