De Zweedse ijshockeyers vieren de elfde wereldtitel
NOS SportAangepast

Zweedse ijshockeyers veroveren elfde wereldtitel

Zweden is in Kopenhagen voor de elfde keer wereldkampioen ijshockey geworden. De titelverdediger dwong de verrassende finalist Zwitserland pas met shoot-outs op de knieën, nadat de finale ook na verlenging in 2-2 was geëindigd.

De Zwitsers speelden vijf jaar geleden hun eerste WK-finale, die ze ook verloren van Zweden. Op dit WK baarden de Zwitsers opzien door in de kwartfinales tweevoudig kampioen Finland te verslaan en in de halve finales 26-voudig wereldkampioen Canada uit te schakelen.

Ook in de finale had er een nieuwe stunt ingezeten. De Zwitsers kwamen via Nino Niederreiter en Timo Meier twee keer op voorsprong, maar Gustav Nyquist en Mika Zibanejad brachten Zweden weer langszij.

Meier en Mattias Ekholm lieten in de derde periode beiden een grote kans liggen voor Zweden om de wedstrijd in de reguliere speeltijd te beslissen en Johan Larsson schoot in de verlenging op de paal. Ook de Zwitsers waren nog dicht bij de wereldtitel in de extra tijd, maar Kevin Fiala liet een enorme kans onbenut.

In de shoot-outs stelden de Zweden hun elfde titel alsnog veilig. Oliver Ekman-Larsson and Filip Larsson scoorden, terwijl voor de Zwitsers alleen Sven Andrighetto het net vond.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl