Stefan de Vrij ANP Pro Shots

Internazionale heeft in de Serie A op de valreep het vierde en laatste ticket voor de groepsfase van de Champions League gepakt.

De club uit Milaan won op de slotdag met 3-2 bij Lazio en nam de vierde plaats over van de club van Stefan de Vrij, die als enige Romein kan glimlachen, want hij verkast deze zomer naar Inter.

De Vrij vertolkte een negatieve hoofdrol: hij veroorzaakte met een wilde tackle de penalty waaruit Internazionale de 2-2 kon maken.

Matias Vecino EPA

Gezicht

Adam Marusic zette Lazio (via Inter-speler Ivan Perisic) op 1-0 en de paal voorkwam de 2-0 van Sergej Milinkovic-Savic. Van dichtbij maakte Danilo D'Ambrosio de 1-1, maar Felipe Anderson zorgde na goed werk van Senad Lulic voor 2-1.

Na rust hield Lazio lang stand, maar het gaf de zege in de slotfase binnen drie minuten weg. Mauro Icardi benutte een penalty (2-2), Matias Vecino kopte raak (2-3) en tot overmaat van ramp kreeg Lazio-speler Lulic nog zijn tweede gele kaart.

Onderling resultaat

Inter begon met drie punten achterstand aan het duel. Het wist dat het in Rome moest winnen om Lazio op basis van de onderlinge resultaten te passeren op de ranglijst.

STER reclame