Bas Dost (l) met hoofdwond
NOS VoetbalAangepast

Gehavende Dost verliest beladen bekerfinale met Sporting

De gehavende Bas Dost is er met zijn club Sporting niet in geslaagd de Portugese beker te winnen. In Oeiras, een buitenwijk aan de westkant van Lissabon, was CD Aves met 2-1 te sterk.

Alexandre Guedes nam beide goals voor de ploeg uit Aves voor zijn rekening. Fredy Montero maakte er vijf minuten voor tijd 2-1 van, maar ondanks een slotoffensief wist Sporting er geen verlenging uit te slepen.

Voor CD Aves, de nummer dertien van de Portugese competitie, is het de eerste hoofdprijs in de clubhistorie.

Dost deed de hele wedstrijd mee. Hij kreeg toen zijn ploeg al tegen een 2-0 achterstand aankeek een goede kans, maar raakte van dichtbij de lat.

CD Aves viert feest na een goal

Hoogspanning

De finale van de Taça de Portugal, het belangrijkste bekertoernooi in het land, stond onder hoogspanning vanwege de gewelddadige aanval dinsdag op het trainingscomplex van Sporting. Trainer Jorge Jesus en diverse spelers, onder wie Dost, liepen daarbij rake klappen op. Dost werd geslagen met een riem en moest met forse verwondingen aan het hoofd in het ziekenhuis worden opgenomen.

De Nederlandse spits speelde zondag in het Estádio Nacional van Oeiras, waar in 1967 Celtic in de finale van de Europa Cup I Internazionale met 2-1 versloeg, met een grote pleister en na rust met een groene bandage om zijn hoofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl