De Graafschap terug in eredivisie na winst op Almere City

time icon Aangepast
Pro Shots

De Graafschap keert na twee seizoenen terug in de eredivisie. Na de 1-1 in Almere werd in Doetinchem Almere City met 2-1 verslagen.

Op een sfeervolle Vijverberg in Doetinchem hielden beide ploegen elkaar het eerste half uur in evenwicht. Na iets meer dan een half uur kwam daar verandering in.

Eerst op achterstand

Uit een fraaie actie van Silvester van der Water schoot Jergé Hoefdraad in tweede instantie raak. Vlak voor rust kwam De Graafschap weer op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Fabian Serrarens kon Tarik Tissoudali de bal bij de tweede paal binnenschieten.

Tarik Tissoudali na de 1-1 ANP

Na rust waren beide ploegen opzoek naar een treffer en was het De Graafschap dat op voorsprong kwam. Daryl van Mieghem raakte met een vrije trap eerst nog de paal, waarna Fabian Serrarens in de rebound doel trof: 2-1.

Almere zette daarna alles op alles om nog een doelpunt te forceren en werd nog een aantal keer gevaarlijk. Maar de ploeg van trainer Henk de Jong hield stand en mag daarom volgend jaar uitkomen in de eredivisie.

1/4 Supporters vieren de promotie van De Graafschap NOS
2/4 De Graafschap viert feest ANP

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/4 De Graafschap-spits Serrarens: slechtste, maar mooiste wedstrijd

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

4/4 Henk de Jong houdt zijn hoofd erbij na promotie
Statistieken De Graafschap - Almere City

STER Reclame