Den Bosch viert de derde EHCC-zege op rij
NOS SportAangepast

Ongenaakbaar Den Bosch wint EHCC voor derde jaar op rij

De hockeysters van Den Bosch hebben zondag voor het derde jaar op rij de Euro Hockey Club Cup (EHCC) gewonnen. De ploeg die onlangs voor de negentiende keer in 21 jaar tijd landskampioen werd, was in een spannende finale in Londen met 2-1 te sterk voor UHC Hamburg.

Frédérique Matla tekende na drie kwartier spelen voor de openingstreffer, waarna de Duitsers, die in de halve finale Amsterdam hadden uitgeschakeld, via Katharina Frank de gelijkmaker op het scorebord zetten.

Twee minuten voor tijd zorgde Pleun van der Plas voor de zege van Den Bosch. Op aangeven van Matla tekende zij met een tip-in voor de 2-1.

Pleun van der Plas scoort

Kater voor Amsterdam

De hockeysters van Amsterdam verlieten met een kater de strijd om de Euro Hockey Club Cup. Nadat de ploeg zaterdag al via shoot-outs de halve finale van Hamburg had verloren, ging het zondag opnieuw mis in de strijd om de derde plaats. Amsterdam verloor met 2-1 van Club Campo de Madrid.

De Spaanse vrouwen namen in het eerste kwart een voorsprong. Rebecca Grote vond het doel uit een strafcorner. Kelly Jonker bracht beide clubs met een velddoelpunt nog voor de helft van het duel verstreken was op gelijke hoogte.

Beatriz Perez zorgde in de 28ste minuut voor de uiteindelijke beslissing met de 2-1.

Verdrietige Amsterdamse hockeysters na verlies tegen Club Campo de Madrid bij de EHCC

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl