Derde zege op rij voor Márquez in MotoGP

Márquez rijdt naar zijn derde zege op rij in de MotoGP

Wegracer Marc Márquez heeft op het circuit van Le Mans de Grand Prix van Frankrijk in de MotoGP-klasse gewonnen. De leider in het WK-klassement en regerend kampioen bleef de Italianen Danilo Petrucci en Valentino Rossi voor.

Voor Márquez was het zijn derde zege op rij. De Spanjaard kende wel een slechte start en viel van de tweede plek naar plaats vijf. Voor hem kwamen echter een paar grote namen ten val.

Zo ook Johann Zarco, de Fransman die van pole was gestart en tot ontzetting van het publiek al snel onderuitgleed. Zarco verloor zijn tweede plaats in het WK-klassement ook nog aan de Spanjaard Maverick Vinales, de winnaar van 2017 die nu als zevende eindigde. Vinales heeft 36 punten minder dan Márquez.

Lorenzo goed weg

Ook voor Andrea Dovizioso en Andrea Iannone was de wedstrijd snel voorbij. Jorge Lorenzo was bij de start het beste weg, maar hij kon het hoge tempo vooraan niet volhouden. Lorenzo finishte uiteindelijk als zesde.

Márquez veroverde in de negende ronde de leiding en stond die niet meer af. Voor nummer twee Petrucci was het zijn eerste podiumplaats dit jaar.

Bo Bendsneyder in actie op het circuit van Le Mans

De Nederlander Bo Bendsneyder wacht in de Moto2 nog steeds op zijn eerste WK-punt. Op Le Mans kwam hij in de buurt. Bendsneyder finishte als zestiende, net te laag voor een WK-punt.

Hij had nog net voldoende voorsprong om een opgelegde tijdstraf van 1,7 seconden wegens het afsnijden van het circuit op te vangen en zijn zestiende plaats vast te houden.

De zege ging naar de Italiaan Francesco Bagnaia, die zijn leidende positie in het WK-klassement verstevigde. De Spanjaarden Alex Márquez en Joan Mir finihsten respectievelijk als tweede en derde.

Nummer twee van het WK-klassement Miguel Oliveira moest het doen met de zesde plaats. De achterstand op Bagnaia liep op naar 25 punten.