Dick Advocaat strijdt met Sparta tegen degradatie
NOS SportAangepast

De sport van zondag bij de NOS

Het is vandaag de dag van de waarheid voor Sparta, FC Emmen, De Graafschap en Almere City. Welke twee clubs spelen volgend seizoen in de eredivisie? Drie clubs jagen op promotie en één ploeg moet vrezen voor degradatie.

Sparta-FC Emmen (14.30 uur) en De Graafschap-Almere City (16.45 uur) zijn zeker nog niet beslist. Het Sparta van Dick Advocaat speelde in Emmen met 0-0 gelijk en De Graafschap vierde het 1-1 gelijkspel in Almere als een overwinning.

De beslissende returns zijn te volgen op NPO Radio 1 in Langs de Lijn en via ons liveblog op NOS.nl. Om 19.00 uur zijn er samenvattingen van de wedstrijden te zien in Studio Sport.

Profiel 15de etappe Giro d'Italia

De vijftiende etappe van de Giro d'Italia wordt net als zaterdag een loodzware. Deze etappe gaat door de Dolemieten en telt 176 kilometer. Opnieuw moet het peloton veel klimmen. De finish is bergop, in Sappada.

De renners stappen omstreeks 12.20 uur op de fiets en de finish wordt rond 17.15 uur verwacht. De etappe is te volgen via het liveblog op NOS.nl en op NPO Radio 1 in Langs de Lijn. Beelden van de Giro zijn te zien in de uitzending van 19.00 uur.

Amsterdam viert de 0-1 van Mirco Pruyser

En verder...

In de middaguitzending van Studio Sport is het sportaanbod groot. De beslissende finalewedstrijd tussen de hockeyers van Kampong en Amsterdam is vanaf 15.50 uur rechtstreeks te zien op NOS.nl en NPO 1. Beide ploegen hebben een wedstrijd gewonnen in de finaleserie, dus de winnaar van vandaag mag zich Nederlands kampioen noemen.

Jeffrey Herlings komt weer in actie bij de MXGP in Duitsland. Beide manches zijn rechtstreeks te zien op NOS.nl. De eerste manche begint om 14.15 uur en de tweede om 17.10 uur.

Verder is Jeroen Stekelenburg bij het trainingskamp van het Nederlands elftal en is Joep Schreuder bij Sparta-FC Emmen.

De avond wordt afgesloten met een nieuwe aflevering van Andere Tijden Sport: de wraak van Aad de Mos.

Programmagids

12.20 uur Liveblog Giro d'Italia: etappe 15 NOS.nl
14.00 uur Liveblog eredivisie: play-offs promotie/degradatie NOS.nl
14.00 uur Radio Langs de Lijn Radio 1
14.15 uur MXGP, eerste manche NOS.nl
15.50 uur Studio Sport Extra met live Kampong-Amsterdam NOS.nl en NPO 1
17.10 uur MXGP, tweede manche NOS.nl
19.00 uur Studio Sport NPO 1
22.00 uur Langs de Lijn NPO Radio 1
22.01 uur Andere Tijden Sport: de wraak van Aad de Mos NOS.nl en NPO 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl