De poema die de mountainbikers aanviel
NOS NieuwsAangepast

Poema doodt mountainbiker in natuurgebied Washington

Tijdens een mountainbiketocht in een natuurgebied in de Amerikaanse staat Washington is een man gedood door een poema. Een andere fietser werd in het hoofd gebeten, maar overleefde de aanval. Het incident gebeurde in een bos ten oosten van de stad Seattle.

De mannen hadden gezien dat de poema hen volgde en door flink wat geluid te maken dachten ze dat ze hem hadden afgeschrikt. Ze praatten nog wat na toen de poema plotseling een van de fietsers aanviel. De ander zette het op een lopen, waarna de poema zich op hem richtte en hem doodde.

De gewonde man (31) fietste na de aanval nog een paar kilometer om vervolgens de politie te bellen. Agenten reden daarop de route met de auto en vonden de fiets van de man. Ze liepen het bos in en zagen al snel de poema staan in een hol, met het levenloze lichaam van het slachtoffer onder zich.

Een agent loste een schot waarna de poema ervandoor ging. Het dier is daarna met behulp van twee honden alsnog opgespoord en doodgeschoten.

De man die gewond raakte, is in het ziekenhuis behandeld, hij raakte niet levensgevaarlijk gewond.

Zelden slachtoffers

Aanvallen door poema's zijn zeldzaam en komen in de hele VS eens in de vier jaar voor, meestal zijn kinderen het slachtoffer. Het is de tweede keer in 94 jaar dat een poema iemand doodt in Washington. Er zijn ongeveer 2100 volwassen poema's in de staat. Het is een beschermde diersoort, de staat Washington staat toe dat er jaarlijks 250 worden afgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl