Memphis Depay scoort voor Olympique Lyonnais

Depay schiet Lyon met hattrick naar Champions League

In de laatste speelronde van de Franse voetbalcompetitie heeft Memphis Depay zijn ploeg Olympique Lyonnais aan een cruciale zege geholpen tegen OGC Nice: 3-2. Door de zege eindigt Lyonnais op de derde plaats en speelt de club volgend seizoen in de Champions League.

Het begon slecht voor Olympique Lyonnais. Nice kwam op voorsprong en bij de rivaal uit Marseille was de ruststand ook al niet gunstig. Alleen een zege zou volstaan voor de derde plaats.

Na rust maakte Depay eerst de gelijkmaker in de 48ste minuut, alvorens hij een kwartier later ook de bevrijdende 2-1 binnenschoot uit een vrije trap.

Negentien goals

Vier minuten voor tijd voltooide hij zijn hattrick: 3-1. Daarmee kwam zijn totaal dit seizoen op negentien competitietreffers. Alassane Pléa maakte het nog weer even spannend, maar het bleef bij 3-2.

Paris Saint-Germain, Monaco, Lyon

Paris Saint-Germain was al kampioen en AS Monaco verzekerde zich van de tweede plaats. Zij plaatsen zich net als Olympique Lyonnais automatisch voor de groepsfase van de Champions League.

Olympique Marseille, dat eerder in de week ook al naast de EL-zege greep in de finale tegen Atlético Madrid mag zich troosten met een ticket voor de Europa League, net als Stade Rennais en Bordeaux.

Toulouse is veroordeeld tot het spelen van nacompetitie, nadat eerder al zeker was dat Troyes en Metz volgend seizoen een divisie lager spelen.