Ryan Donk viert het winnen van de titel met Galatasaray

Galatasaray na drie jaar weer beste van Turkije

Galatasaray heeft op de laatste speeldag van de Turkse competitie de titel in de wacht gesleept. De ploeg van verdediger Ryan Donk won met 1-0 van Göztepe en verzekerde zich daarmee van de 21ste landstitel in de clubgeschiedenis.

De Fransman Bafetimbi Gomis benutte in de 66ste minuut een strafschop voor Galatasaray, dat minimaal gelijk moest spelen om de titel te pakken.

Donk had net als de in Nederland geboren Kaapverdiaan Garry Rodrigues een basisplaats bij de kersverse kampioen, die drie jaar geleden voor het laatst de landstitel veroverde.

In de eerste helft misten ze allebei kansen voor Galatasaray. Doelman Fernando Muslera zorgde er met twee prima reddingen voor dat
Galatasaray schadevrij de rust haalde, waarna Gomis in de tweede helft vanaf de stip scoorde nadat hij onderuit was gehaald door Milos Kosanovic.

Bafetimbi Gomis viert de 1-0 van Galatasaray

Elia, Babel en Lens Europa in

Galatasaray werd kampioen met een voorsprong van drie punten op Fenerbahçe en Basaksehir, de nummers twee en drie van de eindklassering.

Fenerbahçe mag op basis van een beter doelsaldo aan de voorronde van de Champions League meedoen. Het Basaksehir van international Eljero Elia start het nieuwe Europese seizoen in de voorronde van de Europa League.

Dat geldt ook voor nummer vier Besiktas, dat het seizoen afsloot met een 5-1 zege op Sivasspor. Ryan Babel scoorde eenmaal voor de kampioen van vorig jaar. Ploeggenoot Jeremain Lens werd na ruim een uur gewisseld.