NOS SportAangepast

Nadal in fraai duel langs Djokovic, Zverev ook finalist

Nadal in fraai duel langs Djokovic

Rafael Nadal heeft voor het eerst in vijf jaar de eindstrijd bereikt van het masterstoernooi in Rome. De zevenvoudig toernooiwinnaar stond voor de 51ste keer tegenover Novak Djokovic en won voor de 25ste keer: 7-6 (4), 6-3.

Djokovic haalde in zijn eerste halve finale van 2018 eindelijk weer eens z'n oude niveau. Dat leverde een prachtig gevecht op met heerlijke lange rally's.

De Serviër kwam in de eerste set terug van 2-5 tot 5-5, maar Nadal sloeg in de tiebreak met enkele fraaie winners hard toe. Nadal (1) kreeg in de tweede set de overhand. Hij liep na twee matige games van Djokovic uit van 1-1 naar 3-1 en liet de Serviër niet meer terugkomen.

Rafael Nadal

In de finale moet Nadal het opnemen tegen titelverdediger Alexander Zverev. De Duitser (2) vocht zich met 7-6 (13), 7-5 langs servicekanon Marin Cilic (4).

Van de vijf voorgaande onderlinge duels won Zverev er vier: drie in drie sets en een in twee tiebreaks. De eerste partij won de Kroaat, met 7-5, 7-6.

Ook nu ging het gelijk op. Bij 5-5 miste Zverev drie breakpoints, bij 6-5 miste Cilic er een. In de tiebreak wisselden de kansen voortdurend. Zverev sloeg uit frustratie een racket kapot en won de tiebreak met 15-13. Hij werd daarna aan zijn rechterschouder behandeld, leverde meteen zijn opslag in, maar brak bij 3-4 terug. Bij 6-5 sloeg hij opnieuw toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl