Simona Halep
NOS SportAangepast

Titelhoudster Svitolina treft wederom Halep in finale

De eindstrijd van het graveltoernooi van Rome gaat net als vorig jaar tussen Simona Halep en Jelina Svitolina. Halep knokte zich met 4-6, 6-1, 6-4 langs Maria Sjarapova, de als vierde geplaatste titelhoudster versloeg Anett Kontaveit: 6-4, 6-3.

Halep had zeven keer van Sjarapova verloren toen ze vorig jaar in Peking in de achtste ontmoeting eindelijk aan het langst eind trok. De Russin had al drie driesetters in de benen (Barty, Cibulková en Ostapenko) en ook nu werd het een spannend gevecht, waarin de speelsters elkaar niet veel ontliepen.

In set twee worstelde Sjarapova met haar forehand en dat leverde Halep de 6-1 setwinst op. In de derde set regende het breaks. Bij 3-1 leek Halep even door te drukken, maar Sjarapova knokte zich terug, om daarna haar opslag op love in te leveren én Halep op love te breken. Een break op 4-5 werd haar fataal.

  • AFP
    Jelina Svitolina bedankt het publiek
  • AFP
    Jelina Svitolina viert haar overwinning

Kontaveit maakte deze week indruk met overwinningen op grandslamwinnaressen Caroline Wozniacki, Venus Williams en Svetlana Koeznetsova.

In de eerste set kon ze Svitolina prima bijbenen. Op 3-3 werd de Estse echter gebroken nadat ze op 30-30 een prachtige rally verloren had. Svitolina pakte even later de set. De Oekraïense ging vervolgens steeds beter spelen en Kontaveit kon haar niveau niet meer opkrikken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl