Jurgen Streppel lacht na de 2-1 zege op Heracles Almelo
NOS VoetbalAangepast

Streppel: dankbaar en trots na twee jaar Heerenveen

Jurgen Streppel reed deze week voor de laatste keer vanuit Friesland naar 'zijn' Brabant. Na twee seizoenen zit zijn tijd bij sc Heerenveen erop. "Ik ben er trots op dat ik twee jaar voor deze mooie club heb mogen werken. Dat mooie zit 'm in het stadion, de entourage en de mensen met wie ik heb gewerkt, de spelers en de staf", vertelt Streppel vanuit de auto.

De trainer heeft even daarvoor afscheid genomen van zijn directe collega's. "Daarbij vielen mooie woorden en die zijn ook gemeend. Bijna allemaal zeiden ze: 'we konden in een veilige en vertrouwde omgeving werken, waarbij we elkaar alles konden vertellen.' Iedereen kon zichzelf zijn. Dat is me veel waard", aldus Streppel.

Sportief heeft Heerenveen onder leiding van Streppel aan de doelstellingen voldaan. Beide seizoenen werden de play-offs om Europees voetbal gehaald. "Maar twee keer werden we in de halve finale uitgeschakeld, dat is natuurlijk heel vervelend. Met name dit jaar waren we er erg dichtbij."

Heerenveen won thuis in een spectaculair duel van FC Utrecht (4-3), maar een 2-1 nederlaag in Utrecht zorgde ervoor dat de Friezen een week te vroeg met vakantie moesten. Utrecht ging door naar de finale tegen Vitesse, vanavond valt de beslissing.

Teleurstelling bij Jurgen Streppel tijdens zijn laatste wedstrijd bij sc Heerenveen tegen FC Utrecht

Streppel is zelfkritisch als hij terugkijkt op de twee volledige seizoenen. "We hebben hele goede wedstrijden gespeeld, maar ook een aantal waarbij het stukken minder was. Het was niet stabiel genoeg qua resultaat. Dat is inherent aan de leeftijd van de spelers met wie je speelt. We hadden een jonge ploeg, maar dat is ook des Nederlands."

Heeft Streppel het maximale uit de spelersgroep gehaald? "Mijn gevoel zegt van wel. Maar dat is aan anderen om te beoordelen. Wij hebben er in ieder geval keihard aan gewerkt om het maximale eruit te halen."

sc Heerenveen viert een goal van Daniel Høegh

Heerenveen heeft inmiddels Jan Olde Riekerink gepresenteerd als opvolger van Streppel. Daarmee zijn bijna alle eredivisieclubs voorzien van een hoofdtrainer. Alleen bij Excelsior is die positie nog vacant. De vraag is wat Streppel volgend seizoen gaat doen.

"We zullen zien wat er op mijn pad komt. Er zijn wel wat gesprekjes geweest. Het moet iets zijn wat bij me past, ik ben een gevoelsmens. Ik ben ook technisch manager geweest bij Helmond Sport en Willem II. Maar het trainersvak is ook ontzettend mooi. Een van die twee functies ambieer ik wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl