Jean-Paul de Jong, de nieuwe trainer van FC Utrecht Pro Shots

Op 26 juni 2017 stond de selectie van FC Utrecht voor het eerst op het trainingsveld dit seizoen. Dat is bijna elf maanden geleden. De ploeg speelt zaterdagavond tegen Vitesse (20.45 uur) zijn 46ste wedstrijd van het seizoen. Dat aantal wordt in Nederland alleen door Feyenoord overtroffen (47).

"Ondanks de vele wedstrijden zijn we mentaal en fysiek nog ontzettend sterk", weet De Jong. "Onze medische staf heeft dat dit seizoen heel goed gemanaged."

De Jong vertrouwt op scorend vermogen en thuispubliek

Utrecht moet in de laatste en allesbeslissende wedstrijd de nipte 3-2 nederlaag in Arnhem van afgelopen dinsdag zien weg te poetsen. De Jong verwacht een getergd FC Utrecht en een "heet avondje" in De Galgenwaard in de strijd met Vitesse om een Europees ticket.

"De boodschap is helder voor ons: winnen. We scoren in elke wedstrijd. Dat is niet makkelijk, maar met het thuispubliek erachter voelen we ons sterk", blikt de coach vooruit.

Er waren deze week meerdere gebeurtenissen die De Jong en Utrecht moesten 'managen'. Zo werd Zakaria Labyad al als nieuwe aankoop van Ajax gepresenteerd en kregen Yassin Ayoub en diezelfde Labyad te horen dat ze niet tot de Marokkaanse WK-selectie behoren.

De Jong verwacht niet dat dit van invloed zal zijn op de allesbeslissende kraker tegen Vitesse. "Dit soort spelers is onverstoorbaar en professioneel", aldus De Jong.

"Ze willen het verhaal bij FC Utrecht goed afsluiten en op deze manier een goede entree bij hun nieuwe club maken. Het is jammer dat ze niet naar het WK gaan. Het zijn spelers die je elftal iets extra's geven. Maar het zal ze tergen om voor FC Utrecht beslissend te zijn."

STER reclame